Right Management

Segítünk a vállalatoknak és egyéneknek olyan tehetség stratégia kialakításában a karrier menedzsment területén, amely fejleszti az üzleti sikerességet és a teljesítményt

Miben rejlik kölünlegességünk?

Globális karrier szakértők vagyunk. 1980-ban történt alapításunk óta, a karrier menedzsmentben és a tehetség stratégiában 37 éves tapasztalattal rendelkezünk. Ez idő alatt naponta 40,000 embernek adtunk munkát, 12 millió interjút készítettünk évente és sikeresen vezettünk át 3,5 millió embert új pozíciójába

Képességeink

Egyéni Fejlesztés

Magas potenciállal rendelkező jelentkezők azonosítása és a munkavállalói értékteremtés felgyorsítása célzott értékeléssel, vezetői coachinggal és képesség fejlesztéssel.

Szervezeti Hatékonyság

Fokozza a szervezeti teljesítményt és az agilitást olyan stratégiákkal, amelyek feltárják a készséghiányt, vezetői utánpótlást építenek és erősítik a munkavállalói állomány kötelezettségét és megtartását.

Karrier Menedzsment

Segítünk csökkenteni a kockázatot a munkakörváltások kapcsán, és javítani a munkavállalók mobilitását a szervezeten belül kipróbált outplacement és karrier fejlesztési megoldásainkkal.

Megoldásaink

Outplacement szolgáltatások

A kilépő dolgozók számára felajánlott outplacement szolgáltatások erősítik a munkáltatói arculatot. Azon vállalatok, amelyek élnek ezzel a szolgáltatással a termelékenység, az elkötelezettség és a maradó kollégák loyalitásának növekedéséről számolnak be, sőt gyakran a jövedelmezőség is nő. Fedezze fel, hogyan tudjuk segíteni a munkerő mozgatásokat úgy, hogy az mindenkinek a javára váljon.

Karrier Menedzsment

Több mint 75%-a a munkáltatóknak nehéznek találja a tehetségek megtalálását és megtartását. Az Ön szervezete felkészült a tehetségekért folytatott verseny megnyerésére? Ismerje meg, hogy hogyan tud egy hatékony karrier menedzsment stratégia segíteni az elkötelezettség erősítésében, a munkavállalók fejlesztésében és abban, hogy a szervezetét választási lehetőségként lássák.

Vezetőfejlesztés

A vállalatok 87%-a nem hiszi, hogy megvannak a jövő vezetői a kritikus munkakörök betöltésére. Ismerje meg P3 Vezetői modellünket, amely segíthet azonosítani, fejleszteni és megtartani a megfelelő vezetőket a szervezetében.

Karrier Fejlesztés a Főiskolákon és Egyetemeken

A főiskolák és egyetemek intenzív nyomás alatt vannak – a végzősöktől, szülőktől és munkáltatóktól – hogy minél hatékonyabb karrier fejlesztési szolgáltatást nyújtsanak. Fedezze fel, hogyan tud programunk ebben segíteni.

Manpower partnerünk mondta:

Jó a Manpower csapata, rövid idő alatt küldtek kiváló CV-ket nekünk. Boldog vagyok minden folyamattal és a munkatársakkal is.

Munkatársunk mondta:

Többször kerültem kapcsolatba a Manpower-rel, mindig maximálisan meg voltam elégedve embercentrikusságukkal, korrektségükkel. Bármikor szívesen leszek munkavállalójuk. Mindig a szerződés szerint teljesítették feladatukat, előttem jelesre vizsgáztak. Örülök, hogy munkavállalójuk lehettem.

Manpower partnerünk mondta:

Új az együttműködésünk a Manpower-rel, és a kommunikáció is könnyen megy a csapattal.

Experis partnerünk mondta:

Megbízható, segítőkész partner, aki mindent megtesz az ügyfelekért.

Munkatársunk mondta:

Egyszerű a kapcsolattartás,minden problémánál segítőkész munkatárssal találkoztam.

Lépjen velünk kapcsolatba

Amennyiben munkaerőt keres, kérjük adja meg az alábbi adatokat, ami alapján szűrhetünk jelölt adatbázisunkból. A további lépésekért felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Az üzenetet sikeresen elküldtük. Köszönjük érdeklődését! Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.