Korrupcióellenes Szabályzat

Korrupcióellenes Szabályzat

Korrupcióellenes Szabályzat

A ManpowerGroup, valamint leány- és társvállalatai világszerte elkötelezettek amellett, hogy üzleti tevékenységüket tisztességesen, becsületesen, szavahihetően és felelősséggel végzik. Ez az 1948-as alapításunktól fogva az örökségünk része, továbbá az Üzleti Etikai és Magatartási Kódexünk (a „Kódex”) fő eleme is.

Felelősséggel tartozunk azért, hogy betartsuk az összes vonatkozó törvényt az országokban, ahol tevékenységet végzünk. Ide tartoznak a korrupcióellenes törvények, például az Egyesült Államok külföldön történő korrupciós gyakorlatról szóló törvénye, az FCPA, vagy Nagy-Britannia Vesztegetési Törvénye, valamint más országok és térségek hasonló törvényei.

Szabályzatunk egyértelmű: A ManpowerGroup alkalmazottai, tisztségviselői, az Igazgatótanács tagjai (akár a ManpowerGroup-nál, akár annak valamely leány- vagy társvállalatánál), illetve a ManpowerGroup nevében eljáró személyek nem fizethetnek korrupció céljából pénzeket, és semmilyen más módon nem próbálhatnak meg másokat nem helyénvaló módon befolyásolni – sem az állami, sem a magánszektorban – még akkor sem, ha a pénzt kérték és más néven nevezik, mint vesztegetés. Ez akkor is érvényes, ha a nem helyénvaló kifizetést közvetlenül a ManpowerGroup alkalmazottja juttatta, vagy harmadik félen, például ügynökön vagy képviselőn, forgalmazón, ügyfélen, partneren vagy más szolgáltatón keresztül.

Jelen szabályzat a ManpowerGroup összes Alkalmazottjára érvényes telephelytől függetlenül. A ManpowerGroup összes Alkalmazottja felelős azért, hogy betartsa a jelen Szabályzatot a Vállalat nevében végzett tevékenységei során.

A ManpowerGroup vezetősége felelős azért, hogy gondoskodjon róla, a felügyelete és irányítása alatt álló alkalmazottak betartják a szabályzatot. A vezetőség bizonyos alkalmazottakat megfelelési feladatkörökkel bízott meg. A megfelelésért felelős személyzet segíti a ManpowerGroup Alkalmazottait, hogy megismerjék és betartsák a szabályzatot, és intézkednek a korrupcióellenes program fenntartásáról és végrehajtásáról, azonban a megfelelésért a ManpowerGroup Alkalmazottai felelősek.

Egyes országokban a ManpowerGroup szervezeti egységei további speciális korrupcióellenes irányelveket határozhatnak meg a helyi törvények betartása, ill. a helyi feltételek figyelembe vétele érdekében. Az országos érvényű további irányelveknek összhangban kell állniuk ezzel a szabályzattal. A szövetségi, állami és külföldi törvények megsértését nem engedélyezzük, és nem tűrjük meg.

Teljes szabályzat letöltése >>ITT<<

vissza

Manpower partnerünk mondta:

Jó a Manpower csapata, rövid idő alatt küldtek kiváló CV-ket nekünk. Boldog vagyok minden folyamattal és a munkatársakkal is.

Munkatársunk mondta:

Többször kerültem kapcsolatba a Manpower-rel, mindig maximálisan meg voltam elégedve embercentrikusságukkal, korrektségükkel. Bármikor szívesen leszek munkavállalójuk. Mindig a szerződés szerint teljesítették feladatukat, előttem jelesre vizsgáztak. Örülök, hogy munkavállalójuk lehettem.

Manpower partnerünk mondta:

Új az együttműködésünk a Manpower-rel, és a kommunikáció is könnyen megy a csapattal.

Experis partnerünk mondta:

Megbízható, segítőkész partner, aki mindent megtesz az ügyfelekért.

Munkatársunk mondta:

Egyszerű a kapcsolattartás,minden problémánál segítőkész munkatárssal találkoztam.