Álláskeresés: elképzelések vs. valóság

Álláskeresés: elképzelések vs. valóság

Álláskeresés: elképzelések vs. valóság

Álláskeresés: elképzelések vs. valóság

Az álláskeresés frusztráló lehet, amikor minden erőfeszítésed ellenére, mégsem kapod meg álmaid állását. Elképzelhető, hogy az alábbi téveszmék valamelyike akadályoz meg abban, hogy a alkalmazottá válj. Nézd át a következő pontokat, hogy vajon ezek közül bármelyikben magadra ismersz-e.

 

Elképzelés: „Ahhoz, hogy boldog legyek, olyan munkát kell végeznem, amit szeretek.”

Valóság: A munka önmagában a beteljesülés, a közösség és a céltudatosság érzését kelti, függetlenül attól, hogy éppen mit csinálsz. A munkádnak mindig lesznek, olyan részei melyeket kevésbé kedvelsz. A lényeg, hogy a legtöbbet hozd ki belőle! Álláskeresésed során fókuszálj egy olyan munkára, amely azokat készségeket követeli meg, melyekben remekelsz, és folyamatosan haladj az elképzelt pozíciód felé.

 

Elképzelés: „Beadom a jelentkezésem, küldözgetem az önéletrajzom, mi mást tehetnék még?”

Valóság: Napjainkban a munkaerőpiac ennél többet követel. Kezdd a személyes márkaépítéssel (amely magában foglalja a közösségi médiában fellelhető profilképedet is), és azzal, ahogyan prezentálod magad a közösségben és a munkáltatóknál. Emellett fontos még a kutatás, a networking, a találkozókat követő visszahívások és az előzetes felkészülés. Sosem tudhatod, hogy kivel találkozol egy közösségi eseményen, állásbörzén, vagy akár egy bevásárlás során.

 

Elképzelések: „A munkáltatókat már nem érdeklik az önéletrajzok.”

Valóság: Az önéletrajzok még mindig hangsúlyos részét képezik a legtöbb munkáltató kiválasztási folyamatának. Azt javasoljuk, hogy távolítsd el a személyes adataidat (születési dátum, cím stb.). Legyen az önéletrajzod egy-két oldal hosszúságú, gépelt, pontos kapcsolattartási információkkal rendelkező és tedd láthatóvá a releváns készségeidet a kiszemelt álláshoz.

 


Ne feledd! Sok munkakereső van, de belőled csak egy van! Mutasd meg a munkáltatóknak, hogy mire vagy képes, és szerezd meg az álommunkád!

 

Ha segítségre van szükséged, fordulj a helyi ManpowerGroup irodáihoz vagy vedd fel velünk a kapcsolatot hivatalos Facebook oldalunkon

vissza

Manpower partnerünk mondta:

Jó a Manpower csapata, rövid idő alatt küldtek kiváló CV-ket nekünk. Boldog vagyok minden folyamattal és a munkatársakkal is.

Munkatársunk mondta:

Többször kerültem kapcsolatba a Manpower-rel, mindig maximálisan meg voltam elégedve embercentrikusságukkal, korrektségükkel. Bármikor szívesen leszek munkavállalójuk. Mindig a szerződés szerint teljesítették feladatukat, előttem jelesre vizsgáztak. Örülök, hogy munkavállalójuk lehettem.

Manpower partnerünk mondta:

Új az együttműködésünk a Manpower-rel, és a kommunikáció is könnyen megy a csapattal.

Experis partnerünk mondta:

Megbízható, segítőkész partner, aki mindent megtesz az ügyfelekért.

Munkatársunk mondta:

Egyszerű a kapcsolattartás,minden problémánál segítőkész munkatárssal találkoztam.