A globális készséghiány megoldásai

A globális készséghiány megoldásai

A globális készséghiány megoldásai

Több munkáltató küszködik a munkahelyek felszámolásával, mint valaha. A globális felmérésben a munkáltatók 45%-a azt mondja, hogy nem találja meg a szükséges készségeket, ezzel meghaladva a 2017-es év 40%-os eredményét, ami az eddigi legmagasabb érték az elmúlt egy évtizedben.

A ManpowerGroup hiányszakma felmérése immáron 12 éve az egyik legnagyobb globális human-erőforrás  tanulmány.

Olvassa el a jelentést, hogy megtudja mik a készséghiány okai, és hol a legrosszabb a helyzet.

Fedezze fel a készséghiánnyal kapcsolatos új megközelítést: építsen, vásároljon, kölcsönözzön vagy adjon lehetőséget annak, hogy a munkavállalóinak biztosíthassa a digitális kor által megkövetelt készségeket.

A teljes tanulmány letöltése (angol nyelven) 

A globális tehetséghiány 12 éves csúcsa

A globálisan erősödő gazdaság hatására a munkáltatók egyre pozitívabbak a felvételi szándék tekintetében. Mégis a fejlődő technológia és a szükséges készségek folyamatos változásának következtében a munkaadóknak számos pozíciója betöltetlenül marad, mely a produktivitást, a hatékonyságot és a jövőbeli növekedést fenyegeti. Ezen faktorok kombinációja emelte fel a hiányszakmákat ilyen magas szintre 2006 óta.

Tehetséghiány a világ körül

Egyik ország sem immunis a készségek hiánya ellen, de a pozíciók betöltésének nehézségi szintje mégis változó a munkaadók körében. A térképen jól látható, hol a legsúlyosabb a hiányszakmák jelenléte, és hol a legkönnyebb az állásokat betölteni.

Hiányszakmák vállalatok mérete szerint

Nagyvállalatoknak (250+ alkalmazott) kétszer annyi nehézséget okoz a pozíciók betöltése, mint a mikrovállalatoknak (kevesebb mint 10 alkalmazott). A középvállalatok (50-249 alkalmazott) is nehézségekkel küzdenek, hiszen több mint a felük küzd, hogy magukhoz vonzzák a szükséges készségekkel rendelkező munkavállalókat. A kisvállalatok (10-49 alkalmazott) valamivel jobban teljesítenek, körülbelül egy harmaduk jelentett készséghiányt.

Mely állásokat a legnehezebb betölteni?

A hatodik egymást követő évben a szakképzett dolgozói pozíciókat a legnehezebb betölteni globális szinten. Bár a mesterséges intelligenciával gyorsan terjed az automatizálás, a technológia inkább újradefiniálja mint sem helyettesíti a keresett munkavállalókat.

A képzett szakmunkások, értékesítési képviselők, mérnökök, vezetők és technikusok folyamatosan a legnehezebben betölthető állások közé tartoznak.

A készséghiány legfőbb okai

A munkáltatók közel egyharmada állítja, hogy a pályázók hiánya miatt nem tudják betölteni pozíciójukat, míg 27%-uk szerint a jelölteknek hiányoznak a szükséges technikai, illetve személyiségbeli készségei. A jelöltek hiánya, a tapasztalathiány és a technikai skill-ek hiánya tehát a tehetséghiány legfőbb okai. A vállalatok digitalizálásával és a munkakörök átalakulásával, a technikai készségek és a személyes erősségek – mint például kommunikáció, együttműködés és a problémamegoldás - fontosabbak, mint valaha.

A tehetséghiánnyal kapcsolatos kutatások használata

A digitális korszakban a győzelem gyorsabb és célzottabb megközelítést igényel, mint valaha. Ahhoz, hogy lépést tartsunk a Készségek Forradalmában, a hatékony tehetségstratégiának négy kulcsfontosságú elemből kell állnia: építés, vásárlás, kölcsönzés és áthidalás.

 

vissza

Manpower partnerünk mondta:

Jó a Manpower csapata, rövid idő alatt küldtek kiváló CV-ket nekünk. Boldog vagyok minden folyamattal és a munkatársakkal is.

Munkatársunk mondta:

Többször kerültem kapcsolatba a Manpower-rel, mindig maximálisan meg voltam elégedve embercentrikusságukkal, korrektségükkel. Bármikor szívesen leszek munkavállalójuk. Mindig a szerződés szerint teljesítették feladatukat, előttem jelesre vizsgáztak. Örülök, hogy munkavállalójuk lehettem.

Manpower partnerünk mondta:

Új az együttműködésünk a Manpower-rel, és a kommunikáció is könnyen megy a csapattal.

Experis partnerünk mondta:

Megbízható, segítőkész partner, aki mindent megtesz az ügyfelekért.

Munkatársunk mondta:

Egyszerű a kapcsolattartás,minden problémánál segítőkész munkatárssal találkoztam.